Back to All Events

Kunsten å fortelle - Introduksjonskurs i muntlig fortelling


  • Sagene samfunnshus 2 Kristiansands gate Oslo, Oslo, 0463 Norway (map)

Raymond Sereba og Alf Martin Lie ønsker deg velkommen til kurs i muntlig fortelling! Dette blir en rytmisk helg i fortellingenes tegn.

Et fortellerkurs setter virkelig fantasien i sving, og etter å ha vært på kurs har du med deg minst én historie som du kan dele videre. Da er du i gang som forteller!

Kurset er praktisk. Du lærer grunnelggende fortellerteknikk og får prøve deg på forskjellige typer fortellinger. Du lærer teknikker for å huske en historie, bruke indre bilder til å gjøre historien levende og du lærer om oppbygging av fortellinger. Denne helgen legger vi også litt ekstra vekt på rytme, bevegelse og musikalitet i fortellerkunsten (men sangstemme ingen forutsetning).

Dette kurset krever ingen forkunnskaper. Vi legger vekt på å skape et godt rom for alle å utvikle seg i, hvor du har det gøy som både forteller og lytter. Ta gjerne kontakt og fortell oss om dine ønsker, forventninger eller spørsmål for helgen.

Tid: Lørdag 4. mai og søndag 5. mai. 10:00-16:00
Sted: Sagene samfunnshus, Kristiansandsgate 2, Oslo
Kursholdere: Raymond Sereba og Alf Martin Lie

Pris:

  • «Tidlig-pris» (ved påmelding før 10. februar): 1.400,-

  • Ordinær pris (ved påmelding etter 10. februar): 1.800,-

  • Studenter og ungdom (alle studenter, og ungdom under 25 år): 1.200,-

  • Gavekort: Hvis du har fått et gavekort? Gratulerer! Da får du kurset aldeles gratis :) Bruk linken til påmelding, og velg “Gavekort 0,-” som priskategori.

Spørsmål? Ta gjerne kontakt: Send melding i kontaktskjemaet på kurs-siden vår

Påmelding: Klikk her for å melde deg på!

Om utøverne:

Raymond Sereba og Alf Martin Lie

Raymond Sereba:

Raymond Sereba er fra Elfenbenskysten og har bodd i Norge siden 1983. Han er danser, musiker, skuespiller og forteller. Han har merket seg med magiske programmer, konserter og verksteder for barn i alle aldre og for voksne.

På oppdrag fra Rikskonsertene har han holdt seminarer, konserter og verksteder i diverse land: Sri Lanka, Sør-Afrika, Palestina, Jordan, Island, for å nevne noe.

Raymond Sereba holder verksteder i rytme og sang i diverse institusjoner.

Noen av de kulturelle institusjonene Raymond Sereba har vært med i Norge og i utlandet: Senter for Afrikansk Kulturformidling, Det Norske Teater i Oslo, Nordic Black Teater, Rikskonsertene, Den Kulturelle Skolesekken, National Theater i London, Barbican Kulturhus i London, Norges Musikkhøyskole, Hay festival, Wales, Sabreen Palestinian music and artistic education (Jerusalem and Bethlehem ), Jordan Music academy ( Amman ), Isme, Sør Africa (International Society of Music Education ).

Alf Martin Lie:

Alf Martin forteller historier for både små og store mennesker. Han turnerer med Den Kulturelle Skolesekken i flere fylker, arbeider med flerspråklig fortelling, spiller kirkeforestillinger sammen med klassiske musikere og gjør ulike fortelleroppdrag. Han holder kurs og workshops i muntlig fortelling og blir glad av å hjelpe andre til å fortelle og finne sin fortellerstemme. Han er opptatt av det store potensialet for motivasjon, kreativitet, læring og integrering som ligger i den muntlige fortellerkunsten.

Alf Martin elsker det lyttende rommet rundt en fortelling - det lekne, det poetiske, det kraftfulle og det stille i fortellerkunsten. Inspirasjonen henter han fra pilegrimens stier, jordas planter, byens gater og møter med mennesker. Historiene finner han i den muntlige fortellertradisjonen, i hellige skrifter og i hverdagens liv. Forøvrig elsker han å gå barbeint i gresset og grave med hendene i kjøkkenhagen.

Alf Martin er utdannet i muntlig fortelling fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har også utdanningsbakgrunn innen teologi, historie og praktisk pedagogikk, i tillegg til en rekke kurs og workshops innen fortellerkunst. Han har flere års erfaring som fortellende lærer og skolebibliotekar.