Fortellerhuset var initiativtageren til Fortellerfestivalen - The Norwegian Storytelling Festival. Vi sitter fortsatt i styret og ønsker å støtte hele fortellermiljøet med et møtested som inspirerer og utvikler fortelling i Norge og internasjonalt.

Les mer om Fortellerfestivalen i dag på Fortellerfestivalens hjemmeside.

Rgnhild Hilt fra Det Norske Teatret
Rgnhild Hilt fra Det Norske Teatret

Tidligere festivaler:

2004:

Den Norske Fortellerfestivalen har hvert år hatt et tema og det første året var det: ’Den Brennende Fakkel’

Den ble holdt på IKM (Internasjonalt Kunstmuseum, på Grønland) og MS Innvik i Oslofjorden.

Programmet var mangfoldig!

Historier fra middelalderen. Robin Hood, Olav den Hellige, Irsk Odyseum, Riddere fra Camelot, 1001 natt……

Verdens Eventyr.Fortellinger fra bl.a. Irak- Elfenbenskysten - Bolivia - USA - Grønland - Irland - Kina - Russland - Tyrkia - Italia - Tibet - Jylland.

Nordisk program.De tre mest kjente mannlige fortellerne fra Sverige samt ViggaBro; skuespiller, instruktør, dramatiker, forfatter og grand old lady i dansk historiefortelling.

Det var også lyve-verksted, fortellerkappleik, og 24 fortellere. Blant fortellerne var Wendy and Michael Dacre fra UK; Hallgrim Berg, politiker; Ragnhild Hilt fra Det Norske Teatret (bildet); Tone Bolstad Fløde;  Helga Samset og mange flere...

2005 inngikk vi et samarbeid med produsentgruppen Albatrass og fram til 2013 har festivalen blitt drevet av begge organisasjonene.

 

2005:

Det Åpne Teateret

Festivalen var igjen en kunstnerisk suksess. Vi greide å samle profesjonelle fortellere fra både sør, øst og vest i Norge. Igjen representerte festivalen et mangfold og igjen hadde vi strålende gjestende fortellere fra utlandet. Årets festival var enda mer utadvent enn fjorårets og vi oppnådde målet om økt besøk.

 

Bibbi Razzia
Bibbi Razzia
Odd Børresen

Odd Børresen

 

2006:

Fortellerfestivalen handlet om Byen. Mer enn 30 forestillinger, foredrag, fortellerkurs og familieverksted, konserter med fri adgang, finale i debutantkonkurransen SPRANGET, flere barne- og familieforestillinger, Debattsirkus, byvandring og Kappleik.

Provoserende og aktuelt foredrag med Jacob Holdt: “Can we love the Ku Klux Klan?” 

Zanendaba kom fra Sør Afrika med fortelling som samfunnsbidrag.

 

2007:

Prinsesse Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louise

Tema for festivalen var Alt henger sammen. Vi er alle vevet sammen av fortellinger om Livet, Kjærligheten og

Døden. Gjennom flere dager med forestillinger var det både store og små fortellinger om individet, samfunnet og naturen.

forestillinger var det både store og små fortellinger om individet, samfunnet og naturen.

Festivalen 2007 fant sted på Det Åpne Teater og Linderud gård i Groruddalen. Til åpningen kom miljøvernministeren og noen av verdens mest anerkjente fortellere. Vi satset nasjonalt og internasjonalt og fortellerne inkluderte Prinsesse Märtha Louise; Jan Blake og Hugh Lupton fra England; Niall de Burca fra Irland; og Jesper la Cour Andersen fra Danmark. Vi hadde flotte fortellere fra Tromsø, Trondheim, Bergen og Vestfold. Vi inviterte til debutantkonkurransen Spranget, både for voksne og ungdom. Det var store og små fortellinger om individet og samfunnet, dessuten givende kurs og musikalske innslag av høy kvalitet.

2008 til i dag:

For å se mer om Fortellerfestivalen se på egne websider www.fortellerfestivalen.no