På denne kloden lever vi som på en flåte. Alle er vi sammen og vi vil synke eller flyte sammen.
— Thor Heyerdahl

8. trinn - Natur og miljø

Thor Heyerdahl var larviksgutten og verdensborgeren som viste et brennende engasjemnet for globale miljøutfordringer hele sitt liv.  Han lyttet ikke til skeptikerne og gjennomførte sine mål selv om andre sa det var umulig!  Årlig siden 2010 har Larvik DKS presentert dette opplegget med Fortellerhusest og besøk i hans barndomshjem og møte med noen av dem som gikk i hans fotspor.

Fortellingen om hans dramatiske og eventyrlige liv blir presentert fra et perspektiv der ungdom kjenner seg igjen. De lever seg inn i det å være et menneske som prøver å gjøre en forskjell.

Thor Heyerdahl var en mann som fikk ting til å skje. Han ble en internasjonal helt som som ikke lyttet til skeptikerne og som gjennomførte sine mål selv om andre sa de var umulige. Dette er en holdning utøverne fra Fortellerhuset ønsker å videreformidle: At handlingene til en enkelt person, deg eller meg, spiller en stor rolle med tanke på miljø, natur og fremtid. De tar elevene med på en vandring i Thor Heyerdahls fotspor. Steder han tråkket som barn og ble formet som menneske.

Det er fortellerne Georgiana Keable og Charlotte Øster som forteller levende om Thor Heyerdahls liv og virke på vandringen og workshopen. Fortellerne belyser klimautfordringer vi har idag.