Fortellerhuset gjør mange spennende prosjekter.
Bli kjent med noen av våre prosjekter her!

Fortellerradio: Lukk øynene og se

Et radioformidlingsprosjekt som bringer fortelling hjem til folket. Programleder Heid Jerstad intervjuer og setter scenen for at noen av de fremste fortellere innenfor tradisjonsfortelling, morsmålfortelling og profesjonel fortelling. Du kan høre programmet live på RadiOrakel FM 99,3 eller som podcast.

Les mer →

Kampen om ordet

En musikalsk og flerspråklig fortellerforestilling der nynorsk, samisk og persisk språk, musikk og dans møtes – basert på en fortelling av mystikeren Rumi. Passer for hele familien. Premiere 2. juni 2019, Nordic Black Theatre & Cafeteatret.

Les mer →

LakseEventyr

Lakseeventyr handler om undring og galskap. Med joik, filosofi og fortellinger fra Sápmi og nordamerikanske urfolkstradisjoner vil vi undres over laksen, både den ville og oppdrettslaksen. Hva er forbindelsen mellom laks, filosofi og tradisjonelle fortellinger?

Les mer →

To-språklig fortelling

Fortellerhuset har utviklet flerspråkligefortellinger som en spennende ny kunstform siden 2009. Kulturutveksling,  bekreftelse og innsikt i en felles kulturell muntlig bakgrunn. Dette er så inkluderende! Alle blir med.

Les mer →

Vandring i Bjerkesirkelen

Bjerkesirkelen er en vakker grønn korridor som er skapt i Groruddalen. Gjennom vandringen i Bjerkesirkelen vil vi skape en helhetlig sanseopplevelse i kontakt med naturen - en læring for kroppen, hodet og sjelen. Muntlig fortellerkunst kombineres med kontakt med naturen, musikk og lokalhistorie. 

Les mer →

FortellerrOmmet

Den første skreddersydde fortellerscenen i Norden!

Les mer →

Buzak Chini - Afghanistans modige geit

Bli med på reise inn i den farefulle hverdagen til en geitefamilie! Fortellingen finner sted på høyfjellet i Afghanistan, hvor geitene er tøffere enn de ser ut, og hvor alle dyrene forstår hverandre. En tospråklig forteller- og musikkforestilling på norsk og dari, som også inkluderer elementer av visuell kunst.

Les mer →

Ikke vær redd - Det er bare løver!

Opplev fortellerleken om somali superhelten Egal Shidad. En superhelt som er kjemperedd for alt! Forestillingen spilles på norsk og somali, og passer for barn fra 4 år og oppover.

Les mer →

Helter fra grøftekanten

Rett utenfor klasserommet ligger en ukjent verden gjemt i plenen og grøftekanten. Det er denne verden vi åpner og utforsker sammen. Inngangsporten til disse beskjedene små plantene er tre historiske figurer med spennende og dramatiske liv.

Les mer →

Et møte med Thor Heyerdahl

"På denne kloden lever vi som på en flåte. Alle er vi sammen og vi vil synke eller flyte sammen." - Thor Heyerdahl.

Fortellingen om Thor Heyerdahls dramatiske og eventyrlige liv blir presentert fra et perspektiv der ungdom kjenner seg igjen. De lever seg inn i det å være et menneske som prøver å gjøre en forskjell.

Les mer →

Pilegrim

I Oslo bor det barn med røtter fra hele verden. På pilegrimsturen tråkker elevene inn i Oslos historie og de blir pilegrimer for en dag. De opplever dramatiske middelalderfortellinger, de får personlige utfordringer og opplever den vakre naturen på nært hold.  Fortellerhuset har vandret med tusenvis av barn på veien siden 2009.

Les mer →

Abraham i Bibelen og Koranen

I denne fortellerforestillingen blir den bibelske fortellingen om Abraham speilet mot den koranske. Samtidig trekker fortellerne inn lignelser fra nåtid og egne erfaringer. Disse sentrale fortellingene har bundet tre verdensreligioner sammen, men har samtidig vært kilde til splittelse, konflikt og krig. Fortellingene er spekket med dramatikk og sterke følelser: sjalusi og lojalitet, opprør og underkastelse, kall og ofring. 

Les mer →

Fortellerfestivalen

Fortellerhuset var initiativtageren til Fortellerfestivalen - The Norwegian Storytelling Festival. Vi sitter fortsatt i styret og ønsker å støtte hele fortellermiljøet med et møtested som inspirerer og utvikler fortelling i Norge og internasjonalt.

Les mer →

Barn i Groruddalen

I fem år fortalte Fortellerhuset ukentlig på tre skoler i Groruddalen. Vi fortalte historier fra alle verdens hjørner og fra kulturer mange av elevene kjente ekstra godt til.

Les mer →

Legend Hunting

Sommeren 2012, la Georgiana ut på langtur i Lofoten, Senja og Vesterålen. På turen banket hun på døra hjemme hos folk og spurte ’Har dere en historie til meg?’

Les mer →

Prinsen med de store ørene

CD og teaterforestilling for barn, med hørsel som hovedtema! Buskerud Fylkeslag av Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) i samarbeid med Fortellerhuset.

Les mer →

Skreddersydd i øyeblikket

Dette er fortellerteater der fortelleren lar seg inspirere av øyeblikket, sammensetningen av publikum, nasjonalitet, alder, kjønn, kommentarer fra publikum, forsidene til dagens aviser, konflikter i klasserommet, gleder i klasserommet, sorger i klasserommet, prosjekter i klasserommet osv.

Les mer →