Alf Martin elsker det lyttende rommet rundt en fortelling - det lekne, det poetiske, det kraftfulle og det stille i fortellerkunsten.

Inspirasjonen henter han fra pilegrimens stier, jordas planter, byens gater og møter med mennesker. Historiene finner han i den muntlige fortellertradisjonen, i hellige skrifter og i hverdagens liv.

Alf Martin forteller historier for både små og store mennesker. Han turnerer med Den Kulturelle Skolesekken i flere fylker, arbeider med flerspråklig fortelling, spiller kirkeforestillinger sammen med klassiske musikere og gjør ulike fortelleroppdrag. Han holder kurs og workshops i muntlig fortelling og blir glad av å hjelpe andre til å fortelle og finne sin fortellerstemme. Han er opptatt av det store potensialet for motivasjon, kreativitet, læring og integrering som ligger i den muntlige fortellerkunsten.

Forøvrig elsker han å gå barbeint i gresset og grave med hendene i kjøkkenhagen.

Alf Martin er utdannet i muntlig fortelling fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har også utdanningsbakgrunn innen teologi, historie og praktisk pedagogikk, i tillegg til en rekke kurs og workshops innen fortellerkunst. Han har flere års erfaring som fortellende lærer og skolebibliotekar.

—> Les mer på Alf Martins hjemmeside

 
Foto:  Erlend Berge
alfmlie_litteraturhuset-1.jpg