Back to All Events

Kunsten å fortelle - Nybegynnerkurs i muntlig fortelling


  • Sagene Samfunnshus (map)

Kunsten å fortelle - Nybegynnerkurs i muntlig fortelling

Har du lyst å lære å fortelle historier som tenner gnisten hos lytterne? Muntlig fortelling er levende formidling av fortelling uten manus eller bok. Det er gøy, utviklende og fellesskapsbyggende å fortelle historier sammen. På kurset får du prøve deg på å fortelle forskjellige typer fortellinger, og ha det gøy både som lytter og forteller. 

Kurset begynner med små smakebithistorier hvor du kan lene deg tilbake for å lytte og kanskje le eller lære. Små leker og øvelser underveis sørger for at stemningen er avslappet, og vi legger vekt på at det være et trygt rom for alle å utvikle seg i. Alle får prøve seg på kortere fantasifortellinger og små historier fra eget liv før vi arbeider videre med tradisjonelle historier og nedskrevne tekster. Du lærer øvelser som gjør deg trygg i å huske en historie og se den for deg, slik at du kan fortelle den levende akkurat slik du ønsker.

Et nybegynnerkurs i fortelling setter virkelig fantasien i sving! Og etter kurset har du med deg minst en historie som du kan dele videre. Kanskje vil du fortelle for familie og venner, som en del av et foredrag, på scenen eller på sengekanten? Og blir du inspirert kan du fortsette å fordype deg i denne herlige kunstformen på et av våre videregående kurs, "Kunsten å fortelle mer".

Velkommen til kurs med Fortellerhuset!

Tid: Lørdag 3. noveber - Søndag 4. november kl. 10:00-16:00

Sted: Sagene Samfunnshus (Kristiansands gate 2, Oslo)

Pris: 2.700,-
"Early Bird" pris ved påmelding før 1. september: 2.300,-

Påmelding: Klikk her for å melde deg på!

Har du spørsmål: Send melding i kontaktskjemaet på kurs-siden vår

Om kursholderne:

Mehda Zolfaqari er født i Iran, vokste opp i en av Oslos mest multikulturelle bydeler, og har studert i Australia. Hun henter frem kilder og fortellinger som er fremmed for norsk publikum og skaper et møte mellom det fremmede og det kjente og nære.

I en verden der spesielt religiøse tekster har blitt tolket av menn, har Mehda vært opptatt av å ta på seg kvinnelige briller når hun forteller. Og der religion har vært kilden til splittelser, har Mehda brukt fortellinger fra Koranen i interreligiøs og interkulturell dialog. Mehda jobber også med flerspråklige-, iranske- og persiske fortellinger.

Hun har blant annet opptrådt på Sjømannskirken i Berlin, interreligiøs dialog i Hamburg og i Libanon, på Slottskappellet og på skoler rundt om kring i landet for Den kulturelle skolesekken. Mehda jobber også som tolk og oversetter, og som persisk redaktør for morsmal.no. Hun har film- og journalistutdanning i bunn og har tidligere jobbet i NRK, blant annet i barneradioen og i Kulturnytt.

Alf Martin Lie elsker det lyttende rommet rundt en fortelling - det lekne, det poetiske, det kraftfulle og det stille i fortellerkunsten. Inspirasjonen henter han fra pilegrimens stier, jordas planter, byens gater og møter med mennesker. Historiene finner han i den muntlige fortellertradisjonen, i hellige skrifter og i hverdagens liv.

Alf Martin forteller historier for både små og store mennesker. Han turnerer med Den Kulturelle Skolesekken i flere fylker, med kirkeforestilling sammen med klassiske musikere, arbeider med flerspråklig fortelling, gjør ulike fortelleroppdrag og arrangerer kurs og workshops i muntlig fortelling.

Utdanningsbakgrunnen hans er innen teologi, historie og pedagogikk i tillegg til utdanning i muntlig fortelling, og han har flere års erfaring som fortellende lærer og skolebibliotekar i Groruddalen i Oslo. Han er opptatt av det store potensialet for motivasjon, kreativitet, læring og integrering som ligger i den muntlige fortellerkunsten.