Back to All Events

Kunsten å fortelle - Nybegynnerkurs i muntlig fortelling


  • Sagene Samfunnshus (map)

Kunsten å fortelle - Nybegynnerkurs i muntlig fortelling

Har du lyst å lære å fortelle historier som tenner gnisten hos lytterne? Muntlig fortelling er levende formidling av fortelling uten manus eller bok. Det er gøy, utviklende og fellesskapsbyggende å fortelle historier sammen. På kurset får du prøve deg på å fortelle forskjellige typer fortellinger, og ha det gøy både som lytter og forteller. Etter kurset har du med deg minst en historie som du kan dele videre – og da er du i gang!

Påmelding: Klikk her for å melde deg på!

Kurset begynner med små smakebithistorier hvor du kan lene deg tilbake for å lytte og kanskje le eller lære. Små leker og øvelser underveis sørger for at stemningen er avslappet, og vi legger vekt på at det være et trygt rom for alle å utvikle seg i. Alle får prøve seg på kortere fantasifortellinger og små historier fra eget liv før vi arbeider videre med tradisjonelle historier og nedskrevne tekster. Du lærer øvelser som gjør deg trygg i å huske en historie og se den for deg, slik at du kan fortelle den levende akkurat slik du ønsker.

Et nybegynnerkurs i fortelling setter virkelig fantasien i sving! Og etter kurset har du med deg minst en historie som du kan dele videre. Kanskje vil du fortelle for familie og venner, som en del av et foredrag, på scenen eller på sengekanten? Og blir du inspirert kan du fortsette å fordype deg i denne herlige kunstformen på et av våre videregående kurs, "Kunsten å fortelle mer".

Velkommen til kurs med Fortellerhuset!

Tid: Lørdag 3. noveber - Søndag 4. november kl. 10:00-16:00

Sted: Sagene Samfunnshus (Kristiansands gate 2, Oslo)

Pris:
"Tidlig-pris" ("introduksjonstilbud") ved påmelding før 10. september: 1.900,-
Pris ved påmelding etter 10. september: 2.500,-

Påmelding: Klikk her for å melde deg på!

Har du spørsmål: Send melding i kontaktskjemaet på kurs-siden vår

Om kursholderne:

Charlotte Øster forteller eventyr og historier som hun setter sammen etter tema og publikum. Hun er opptatt av å finne balansen mellom leken, humoren og alvoret i historiene.

Repertoaret strekker seg fra eventyr for barn til forestillinger for voksne som nærmer seg stand up sjanger. I tillegg så elsker hun å holde kurs og høre andre fortelle.

Charlotte har utdanning i muntlig fortelling fra Høgskolen i Oslo, i tillegg til utdanning i drama- og teaterkommunikasjon, dramaturgi og allmenlærerutdanning. Hun har gjennom mange år gjort en rekke forestillinger og prosjekter for voksne og barn og for ulike oppdragsgivere, organisasjoner, skoler, bibliotek, festivaler og Den kulturelle skolesekken. Hun har også vært ansatt som forteller i skolen, som pedagog og museumspedagog, og arbeidet med fremmedspråklige, vært engasjert i ulike språkprosjekt og jobbet som teaterinstruktør. Hun har lang erfaring som kursholder.

Alf Martin Lie elsker det lyttende rommet rundt en fortelling - det lekne, det poetiske, det kraftfulle og det stille i fortellerkunsten. Inspirasjonen henter han fra pilegrimens stier, jordas planter, byens gater og møter med mennesker. Historiene finner han i den muntlige fortellertradisjonen, i hellige skrifter og i hverdagens liv. Også han elsker å høre andre fortelle og hjelpe andre til å finne fortellergnisten og sin fortellerstemme.

Alf Martin har utdanning i muntlig fortelling fra Høskolen i Oslo og Akershus, og har i tillegg utdanningsbakgrunn i teologi, historie og pedagogik (PPU). Alf Martin har holdt mange fortellerstunder ved barneskole, turnert med fortellerforestillinger for ungdom gjennom Den kulturelle skolesekken i hele landet, og gjort forestillinger og fortellerstunder for voksne og barn ved bibliotek, skoler, kirker, barnehager, organisasjoner og retreatgårder, og han arangerer workshopserier i personlig historiefortelling. Han har tidligere blant annet også jobbet som lærer, SFO-assistent og fortellende skolebibliotekar.

 

Begge to gleder seg til å kanskje møte og fortelle historier med deg på Sagene Samfunnshus i november!

Earlier Event: October 27
Naturens fortellinger