Back to All Events

Naturens fortellinger


  • Sagene Samfunnshus (map)

Kurs: Naturens Fortellinger

geo_nature-1.jpg
  • Er du interessert i muntlig fortelling?

  • Vil du komme nærmere jorda og det som spirer og gror i ditt liv?

  • Jobber du med formidling for barn eller voksne og vil bruke fortellinger i din formidling?

  • Da er dette kurset skreddersydd for deg!

Georgiana Keable er Norges mest erfarne og engasjerte naturforteller, og holder kurs basert på sin prisvinnende bok "The Natural Storyteller".

Kurset passer både for deg som er ny innen muntlig fortelling og deg som er mer erfaren forteller.

Georgiana har vært pioner i fortelling og har nylig gitt kurs og forestillinger i Canada, USA og Slovenia.

Påmelding: Klikk her for å melde deg på!

Georgiana er en fantastisk forteller som er opptatt av miljø og jeg er så glad at hun gjennom sine fortellinger får oss til å tenke og bli engasjert. Det har vært en sann fryd å ha henne som kurslærer for oss i Grønn Hverdag.  

- Ingvald Erga, Miljørådgiver, Grønn Hverdag

Et fortellerkurs som handler om å fortelle om natur! Vi bruker fortellinger til å møte de store vesener med lengre armer, større røtter og mye høyere stamme enn oss selv. Eller om våre venner som bor i havets dyp, eller spise fra fuglebrettet. Fortelling kan være en kreativ måte å møte naturen men den kan også være en ny mulighet til å invitere andre voksne eller barn ut i friluften. Hvordan kan vi fortelle om natur slik at folk blir inspirert og aktivisert? 

Hei Georgiana!
Tusen, tusen takk for to fantastiske kursdager! Du evnet virkelig å få oss med inn i fortellingens verden og ta tak i våre egne ressurser. Har fått flere tilbakemeldinger på at disse dagene gjorde godt!

- Ellen Stensby, Fagleder bydel Alna

Kurset legges opp slik at alle skal ha glede av det, både deg som har erfaring med muntlig fortelling og deg som ikke har det.

Tidspunkt: Lørdag 27. oktober - Søndag 28. oktober kl 10:00-16:00

Sted: Sagene Samfunnshus (Kristiansands gate 2, Oslo)

Pris:
"Tidlig-pris" ved påmelding før 10. september: 1.900,-
Pris ved påmelding etter 10. september: 2.500,-

Påmelding: Klikk her for å melde deg på!

Spørsmål: Send melding i kontaktskjemaet på kurs-siden vår

Thank you on behalf of all at the Soil Association for bringing your story telling skills into the organic movement, both at workshop and at the conference dinner. I had fantastic feedback from those that attended the workshop. 
I think there is some important thinking to do about ways in which storytelling in all its manifestation can be woven together more closely with the narrative of the developing story of the organic movement in relation to school visits to farms, one planet agriculture, fossil fuel depletion and much more.  As you have rightly said we are all story tellers whether we realise it or not and the important thing is to engage with this and develop our potential. 


- Patrick Holden, CBE, Director, Soil Association, Bristol

cover small.jpg

Kurset tar utgangspunkt i ‘The Natural Storyteller’ som ble publisert i 2017 og fikk nettopp 1. pris som best ‘Green book’ i den amerikanske barnebokkonkurransen – ‘Purple Dragonfly Awards’. Men vi lærer om å fortelle for både barn og voksne.

En god fortelling fortalt med engasjement, får en forsamling til å sette pris på jorda vår og nærmiljøet vårt. Fortellingskunsten er et medium som har blitt brukt i årtusener, nettopp fordi fortellinger har en evne til å nå oss mennesker langt inn i sjela, og til å dele med hverandre. En god fortelling kan også lettere huskes og videreformidles enn tall og grafer i en Powerpoint presentasjon. 

Vi har derfor gleden av å arrangere et fortellerkurs, med den dyktige, inspirerende og erfarne fortelleren Georgiana Keable. Vi vil dykke ned i fortellingens verden, og lære om kunsten å skape historier, hvilke typer fortellinger som kan brukes, og hvordan man forteller. Fortelling er naturens frende!

Dear Georgiana, Thanks for your course. Many, many people approached me, telling how great you were.

- Vigdis Holm, Fredskorpset 

Hei Georgiana, wanted to say THANKS! For a beautiful day and your gift to us, everybody very inspired! Such a privilege to be able to have this kind of experiences. 

- Nahuel Polesel , Fredskorpset 

Om kursholder:

Georgiana Keable har vært forteller i 30 år. Hun har vært pioner for fortellerrenessansen i England og i Norge, og har fortalt på festivaler i India, England, Skottland, Danmark, Sverige, Finland og Iran. I 2002 var hun initiativtager til Fortellerhuset med 8 fortellere fra 3 verdensdeler og hun har flere pågående fortellerprosjekter rundt om i Oslo og Norge. Hun har ledet 6 fortellerfestivaler i Norge og på Festspillene i Bergen. Georgiana har nylig gitt ut ‘The Natural Storyteller’ om fortelling og natur som vant 1. pris på den Amerikanske bokkonkuransen ‘Purple Dragonfly awards’. 

Georgiana forteller mest miljøfortellinger, som kan være myter, eventyr eller historiske faktahistorier. Mange eventyr, myter, bibelfortellinger og personlige historier er "miljøfortellinger", og handler om at når vi lytter til naturen, og ikke er så grådige, da går det gjerne bra for alle parter!

For mer informasjon om Georgiana og hennes prosjekter, gå til: http://www.georgiana.net/

Fortellinger av Georgiana tilgjengelig på Youtube: 
The story of Happiness, The Farmer and the Potato.

geo_nature-2.jpg