Back to All Events

Fortelling og Natur med Georgiana Keable


  • Sagene Samfunnshus (map)

Fortelling og Natur med Georgiana Keable

geo_nature-1.jpg

Et fortellerkurs som handler om å fortelle om natur! Vi bruker fortellinger til å møte de store vesener med lengre armer, større røtter og mye høyere stamme enn oss selv. Eller om våre venner som bor i havets dyp, eller spise fra fuglebrettet. Fortelling kan være en kreativ måte å møte naturen men den kan også være en ny mulighet til å invitere andre voksne eller barn ut i friluften. Hvordan kan vi fortelle om natur slik at folk blir inspirert og aktivisert? 

Kurset legges opp slik at alle skal ha glede av det, både deg som har erfaring med muntlig fortelling og deg som ikke har det.

Tidspunkt: Lørdag 27. oktober - Søndag 28. oktober kl 10:00-16:00

Sted: Sagene Samfunnshus (Kristiansands gate 2, Oslo)

Pris: 2.700,-
"Early Bird" pris ved påmelding før 1. september: 2.300,-

Påmelding: Klikk her for å melde deg på!

Spørsmål: Send melding i kontaktskjemaet på kurs-siden vår

cover small.jpg

Kurset tar utgangspunkt i ‘The Natural Storyteller’ som ble publisert i 2017 og fikk nettopp 1. pris som best ‘Green book’ i den amerikanske barnebokkonkurransen – ‘Purple Dragonfly Awards’. Men vi lærer om å fortelle for både barn og voksne.

En god fortelling fortalt med engasjement, får en forsamling til å sette pris på jorda vår og nærmiljøet vårt. Fortellingskunsten er et medium som har blitt brukt i årtusener, nettopp fordi fortellinger har en evne til å nå oss mennesker langt inn i sjela, og til å dele med hverandre. En god fortelling kan også lettere huskes og videreformidles enn tall og grafer i en Powerpoint presentasjon. 

Vi har derfor gleden av å arrangere et fortellerkurs, med den dyktige, inspirerende og erfarne fortelleren Georgiana Keable. Vi vil dykke ned i fortellingens verden, og lære om kunsten å skape historier, hvilke typer fortellinger som kan brukes, og hvordan man forteller. Fortelling er naturens frende!

Om kursholder:

Georgiana Keable har vært forteller i 30 år. Hun har vært pioner for fortellerrenessansen i England og i Norge, og har fortalt på festivaler i India, England, Skottland, Danmark, Sverige, Finland og Iran. I 2002 var hun initiativtager til Fortellerhuset med 8 fortellere fra 3 verdensdeler og hun har flere pågående fortellerprosjekter rundt om i Oslo og Norge. Hun har ledet 6 fortellerfestivaler i Norge og på Festspillene i Bergen. Georgiana har nylig gitt ut ‘The Natural Storyteller’ om fortelling og natur som vant 1. pris på den Amerikanske bokkonkuransen ‘Purple Dragonfly awards’. 

Georgiana forteller mest miljøfortellinger, som kan være myter, eventyr eller historiske faktahistorier. Mange eventyr, myter, bibelfortellinger og personlige historier er "miljøfortellinger", og handler om at når vi lytter til naturen, og ikke er så grådige, da går det gjerne bra for alle parter!

For mer informasjon om Georgiana og hennes prosjekter, gå til: http://www.georgiana.net/

Fortellinger av Georgiana tilgjengelig på Youtube: 
The story of Happiness, The Farmer and the Potato.

geo_nature-2.jpg