Solo Diarra og Ibou Cissokho: viljesterke innsjøer, viktige besteforeldre og griot-tradisjonen fra vestafrika

46986582_2410708938971810_8205750055135608832_n.jpg

This weeks Storytelling Radio is with Solo Diarra and Ibou Cissokho. They come from a LOOONG tradition of storytellers in West Africa. These storytellers are called Griot. Like many traditional storytellers Ibou and Solo use music with their storytelling. They have the complex stringed instruments called the Ngoni or Chora. Solo and Ibou tell the tough stories of how they learnt this tradition so fundamental to their culture and history in Senegal and Burkina Faso. They tell the story of a lake who became jealous, and of the strong women who compose Griot music.

 

Både Solo og Ibou kommer fra en LAAANG tradisjon av fortellere i vestafrika. Det heter Griot. Som mange tradisjonelle fortellere opp igjennom tiden bruker Ibou og Solo musikk dvs Ngoni og Kora, som er strengeinstrument til å fortelle med. Vi hører om bestemor som oppdrar barna til musikken. Vi hører om en innsjø som ikke vil at menneskene sine drar til naboinnsjøen og sterke kvinner som komponerer griot-musikk med stemmen.