Back to All Events

Kunsten å fortelle - Nybegynnerkurs i muntlig fortelling


  • Sagene samfunnshus 2 Kristiansands gate Oslo, Oslo, 0463 Norway (map)

VENTELISTE: Dette kurset er nå fulltegnet - send oss en melding hvis du vil stå på venteliste (det kan bli ledige plasser dersom det er avmeldinger). Ellers er det fremdeles noen ledige plasser til begge kursene våre i mai, velkommen dit!

Velkommen til kurs i muntlig fortelling med Mehda Zolfaqari og Tiril Bryn!

Et fortellerkurs setter virkelig fantasien i sving, og etter å ha vært på kurs har du med deg minst en historie som du kan dele videre. Da er du i gang! 

Kurset er praktisk. Du lærer grunnelggende fortellerteknikk og får prøve deg på forskjellige typer fortellinger. Du lærer teknikker for å huske en historie, bruke indre bilder til å gjøre historien levende og du lærer om enkel oppbygging av fortellinger. 

Dette kurset krever ingen forkunnskaper. Vi legger vekt på å skape et godt rom for alle å utvikle seg i, hvor du har det gøy som både forteller og lytter.

Tid: Lørdag 2. februar og søndag 3. februrar. 10:00-16:00
Sted: Sagene samfunnshus, Kristiansandsgate 2, Oslo
Kursholdere: Tiril Bryn og Mehda Zolfaqari

Pris:

  • «Tidlig-pris» (ved påmelding før 13. januar): 1.400,-

  • Ordinær pris (ved påmelding etter 13. januar): 1.800,-

  • Studenter og ungdom (alle studenter, og ungdom under 25 år): 1.200,-

  • Gavekort: Hvis du har fått et gavekort? Gratulerer! Da får du kurset aldeles gratis :) Bruk linken til påmelding, og velg “Gavekort 0,-” som priskategori.

Spørsmål? Ta gjerne kontakt: Send melding i kontaktskjemaet på kurs-siden vår

Påmelding: Klikk her for å melde deg på!

Om kursholderne:

Mehda Zolfaqari:

Mehda Zolfaqari er født i Iran, vokste opp i en av Oslos mest multikulturelle bydeler, og har studert i Australia.

Hun henter frem kilder og fortellinger som er fremmed for norsk publikum og skaper et møte mellom det fremmede og det kjente og nære.

I en verden der spesielt religiøse tekster har blitt tolket av menn, har Mehda vært opptatt av å ta på seg kvinnelige briller når hun forteller. Og der religion har vært kilden til splittelser, har Mehda brukt fortellinger fra Koranen i interreligiøs og interkulturell dialog. Mehda jobber også med flerspråklige-, iranske- og persiske fortellinger.

Hun har blant annet opptrådt på Sjømannskirken i Berlin, interreligiøs dialog i Hamburg og i Libanon, på Slottskappellet og på skoler rundt om kring i landet for Den kulturelle skolesekken.

Mehda jobber også som tolk og oversetter. Hun har film- og journalistutdanning i bunn og har tidligere vært persisk redaktør for morsmal.no. Hun har også jobbet i NRK, blant annet i barneradioen og i Kulturnytt.

Tiril Bryn:

Tiril Bryn, Cand.Philol.UiO, arbeider som forteller med fokus på kulturarv og fortelling ute i naturen. Hun undersøker i sitt arbeid hvordan folkekulturen, blant annet eventyr, springer ut fra naturen, landskapet og stedet de er skapt, samtidig som de bærer i seg gjenkjennelige elementer på tvers av kulturer verden over. Hun er opptatt av en sammenheng mellom undereventyr, urfolkstradisjoner og moderne vitenskap.
 
Hun har gjort sammenlignende studier av japanske og norske eventyr ved UiO og tok Muntlig Fortelling-studier ved HiOA (OsloMet) 2014/15 og har siden da jobbet som forteller med fortellerforestillinger blant annet i DKS, fortellerstunder og workshops.
 
Hun har også mottatt Grønne Midler fra bydel Sagene i fire år på rad for å utvikle ulike prosjekter som kombinerer fortellinger, nærmiljø, by-naturopplevelser og miljøspørsmål. Dette innebærer alt fra fortellingsverksted hvor deltagerne lager fortellinger selv for å dele videre, et læringspill om trær til noen av parkene i bydelen, til vandringer langs Akerselven med fortelling og frøbombeverksted.