Thor Heyerdal

Video – Thor Heyerdahl mann, miljø og mot

CU4-bw

Allerede som ung gutt var Heyerdahl nært knyttet til naturen. Hele livet levde han med et dypt ønske om at menneskene skulle leve mer i takt med dyrene, plantene, havet og lufta.

Vi ønsker å feire helter og heltinner som har strukket seg langt for miljøet og derfor ble Thor Heyerdahl et naturlig valg. I tillegg var han en mann som fikk ting til å skje. Han lyttet ikke til skeptikerne og han gjennomførte sine mål, selv om andre ofte sa de var umulige.

Det er en holdning vi ønsker å spre: At handlingene til hver enkelt person, deg og meg, spiller en stor rolle med tanke på miljø, natur og fremtid.

Vi møter opp i huset der Thor Heyerdahl vokste opp i Larvik. Der møter publikum hans strenge mor, Alison, som forteller om hvordan Thor holdt på å drukne, hvordan han fikk  vannskrekk og ikke lærte å svømme før han ble voksen. Hun forteller at han fikk ikke lov å leke med andre barn og hvordan hans samlemani etter dyr, resulterte i eget museum – Dyrenes Hus. Publikum deltar i et tankeeksperimentet: konkurransen om å overleve i naturen og de forteller hverandre om klimavitner fra hele verden. Til slutt vandrer vi ned bakken til Sjøfartsmuseet der vi treffer Liv Heyerdahl, Thors gravide kone, som akkurat har kommet tilbake fra Fatuhiva-eventyret.

Les mer…